5 voordelen van echtscheidingsbemiddeling: Hoe dit proces u voordeel kan opleveren

5 voordelen van echtscheidingsbemiddeling: Hoe dit proces u voordeel kan opleveren

Wanneer een echtpaar besluit te gaan scheiden, kan het proces lang en moeizaam zijn. Als beide partijen het buiten de rechtbank om eens kunnen worden over de voorwaarden van de echtscheiding, dan kan mediation een goede optie zijn. Mediation is een proces waarbij beide partijen samenkomen met een mediator om de voorwaarden van de echtscheiding te bespreken. In dit blogbericht beschrijven we 5 voordelen van een echtscheidingsmediator in plaats van een gang naar de rechter.

Sneller

Bemiddeling is meestal sneller dan een gang naar de rechter. U en uw echtgenoot kunnen bemiddelingen plannen rond uw werkschema’s en andere verplichtingen. Dit in tegenstelling tot een gang naar de rechter waarbij u vrij moet nemen van uw werk of belangrijke afspraken moet missen.

Minder financiƫle kosten

Mediation is ook minder duur dan een gang naar de rechter. U bespaart op de kosten van een advocaat en op de indiening kosten. Bovendien kunt u met mediation de kosten van een rechtszaak vermijden, zoals de kosten van een getuige-deskundige en de kosten van een rechtbankverslaggever.

Vertrouwelijk

Mediation is vertrouwelijk. Alles wat tijdens bemiddeling sessies wordt gezegd, kan in een rechtszaak niet tegen een van beide partijen worden gebruikt. Hierdoor voelen beide partijen zich meer op hun gemak als zij hun zorgen openlijk kunnen bespreken zonder bang te hoeven zijn dat het later tegen hen gebruikt zal worden.

Controle over de uitkomst

Mediation geeft beide partijen meer controle over de uitkomst. In de rechtbank neemt de rechter de uiteindelijke beslissing en het kan zijn dat u het niet eens bent met zijn of haar uitspraak. Bij bemiddeling hebben beide partijen zeggenschap over het uiteindelijke resultaat. Dit komt omdat u rechtstreeks met uw echtgenoot onderhandelt in plaats van dat een derde partij de beslissingen voor u neemt.

Stressvermindering

Mediation kan helpen de stress van een echtscheiding te verminderen. Het proces van mediation is minder tegenstrijdig dan een gang naar de rechter. Als gevolg daarvan kunnen beide partijen zich minder angstig en gestrest voelen tijdens het proces.

Als u een echtscheiding overweegt, dan is mediation wellicht een goede optie voor u. Mediation biedt vele voordelen die het proces voor beide partijen gemakkelijker kunnen maken. Zorg ervoor dat u een mediator zoals Circles Mediation raadpleegt voordat u definitieve beslissingen neemt over uw echtscheiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *