Hoe kan jij jouw lijfrente laten uitkeren?

Hoe kan jij jouw lijfrente laten uitkeren?

Een lijfrente laten uitkeren is al mogelijk vanaf het eerste jaar dat jij met pensioen gaat. Dankzij een lijfrente zal jij jezelf minder zorgen maken over het inkomen en het geld wat jij tot jouw beschikking hebt tijdens jouw pensioen. Doordat de mensen steeds ouder worden, hebben steeds meer gepensioneerde stress over of zij wel genoeg geld hebben om deze jaren doorheen te komen. Door gebruik te maken van een lijfrente krijg jij minder onzekerheid. Wanneer jij de lijfrente kan laten uitkeren, kan jij genieten van een extra inkomstenstroom.

Het doel van een lijfrente

Een lijfrente is ontworpen om een betrouwbaar middel te zijn voor in de toekomst die zorgt voor een stabiele cashflow voor een individu tijdens zijn pensioenjaren. Een lijfrente is een uitstekende manier om de vrees voor een langlevenrisico te verminderen. De mensen worden steeds ouder, waardoor ze dus ook geld en inkomen nodig hebben voor meerdere jaren. Een lijfrente is ook een goede tool om een aanzienlijk bedrag om te zetten naar inkomen voor de toekomst, bijvoorbeeld voor winnaars van een grote betalingen door een gewonnen rechtszaak of een winnaar van een loterij. In alle gevallen is de lijfrente bedoeld als een tool om verstandig om te gaan met jouw geld. Geld wat op een spaarrekening staat wordt in de meeste gevallen vaak aangeraakt, wat kan betekenen dat wanneer jij jouw pensioen ingaat dit spaarpotje al helemaal leeg is. Door een lijfrente te laten uitkeren hoef jij je hier tijdens je jongere jaren geen zorgen over te maken. Het geld komt namelijk pas vrij zodra jij jouw pensioen ingaat.

Wat zijn de verschillende opties binnen een lijfrente

Wanneer jij jouw lijfrente wilt laten uitkeren, kan je dit doen via verschillende manieren. Allereerst zul je altijd een fonds moeten creëren bij een erkend beleggingsfonds, zoals SynVest. Zij zullen namelijk zorgen dat jouw lijfrente veilig en beschermd blijft en zullen ook zorgen dat jij jouw lijfrente kan laten uitkeren wanneer jij jouw pensioen bent begonnen. De lijfrente zelf kan worden gevuld door verschillende methodes. Je kunt kiezen om een specifieke looptijd vast te stellen. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om de lijfrente te laten uitkeren in bijvoorbeeld 10 of 20 jaar. Jij hebt zelf volledige controle over welke periode jij wenst. In sommige gevallen kiezen mensen ervoor om een de gehele lijfrente te laten uitkeren in één storting. Dit is zeker mogelijk, maar je zult in zo’n geval wel een hogere belasting betalen dan wanneer jij het over een langere termijn verspreid. Wanneer jij kiest voor een lange termijn zal jij profiteren van een belastingvoordeel. Het belastingvoordeel is een van de redenen dat veel mensen kiezen om een lijfrente te starten.

Het afkopen van de lijfrente

De afkoopperiode is de periode waarin de eigenaar van de lijfrente het geld niet uit het fonds kan halen zonder een afkoopvergoeding te betalen. De eigenaar moeten tijdens zo’n periode rekening houden met hun financiële behoeften. Als er bijvoorbeeld een belangrijke gebeurtenis is waarvoor hij een groot bedrag geld nodig heeft, zoals een bruiloft, dan kan het een goed idee zijn om de lijfrente af te kopen. Door het afkopen kan de eigenaar de lijfrente laten uitkeren in één keer, zodat hij direct toegang heeft tot zijn gehele fonds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *