Waarom een consultant inhuren?

Waarom een consultant inhuren?

Een consultant of adviseur is een persoon die professioneel of deskundig advies geeft aan een bedrijf of individu. Ten eerste voorziet een consultant een expertise die een klant ontbeert of niet in staat is in te vullen. In ruil voor deze dienst ontvangt de consultant een vergoeding. Ten tweede opereert de consultant onafhankelijk van de klant. Dit houdt in voor u als klant dat de consultant hoge kwaliteit kan leveren omdat hij niet partijdig is. Ten derde handelt een consultant op professionele wijze, door de juiste expertise aan te leveren, het leveren van gedegen projectmanagement en een professionele bedrijfsvoering.

Vaak kiezen bedrijven voor consultants, consultants HRM of consultants salarisadministraties vanwege hun kennisvoordeel. Als klant wordt u zo voorzien van deskundig advies of implementatie van ondersteuning met als doel het oplossen van een probleem binnen de organisatie. Er zijn meerdere redenen waarom u mogelijk een consultant kunt inhuren. Dit zijn een aantal voorbeelden:

  • Consultants zijn onafhankelijk en voorzien in een objectieve kijk op dilemma’s en oplossing. Ze geven u dus een frisse blik op bepaalde obstakels.
  • Externe consultants zijn vaak minder vatbaar voor interne politiek en/of gevoelige situaties.
  • Het inhuren van consultants kan in sommige gebieden goedkoper zijn dan het inzetten van in-house experts.
  • Wanneer uw bedrijf te weinig capaciteit ondervindt voor functies en/of projecten, kunnen adviseurs deze invullen
  • Consultants kunnen in de regel gemakkelijker het smerige werk opknappen, denk dan bijvoorbeeld aan politiek gevoelige beslissingen nemen.

Consultants zijn te vinden als freelancer of bij een adviesbureau. Hierbij beperkt een consultancy bedrijf zich vaak echter op één specifiek werkgebied. Het bedrijf CBBS focust zich bijvoorbeeld op consultancy jobs die te maken hebben met salarisadministratie, loonvraagstukken en Cao’s. Het zal er dus echt aan liggen waarbij u advies nodig heeft, maar consultants kunnen u bijna altijd helpen om de juiste stap te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *