Wat is procesrecht?

Wat is procesrecht?

Het procesrecht is een in de wet vastgesteld recht dat geldt. Het gaat hierbij om het recht dat een proces voor de rechter regelt. In principe vallen er onder het procesrecht drie categorieƫn, namelijk het burgerlijk procesrecht, het bestuursprocesrecht en het strafprocesrecht. Het procesrecht bevindt zich in het wetboek en is dus een officieel vastgesteld recht.

Hoe werkt het procesrecht?

Het procesrecht bepaalt door welke rechtbank een bepaalde proces afgehandeld zal worden. Wat hiervan de uitslag is kan per situatie en dus per zaak verschillen. Over het algemeen wordt de uitslag gebaseerd op het rechtsgebied. Dat de rechtbank die de zaak zal behandelen op het rechtsgebied gebaseerd wordt is dan ook de belangrijkste regel in het procesrecht. Als een zaak eenmaal aan een bepaalde rechtbank is toegewezen is de volgende stap dat de zaak in de juiste afdeling terecht komt. De afdelingen en type zaken kunnen enorm variƫren. Een zaak die met een zedendelict te maken heeft wordt bijvoorbeeld op een totaal andere afdeling afgehandeld dan een zaak die met diefstal te maken heeft. Het proces is al met al behoorlijk uitgebreid. Tijdens zo een proces is het van cruciaal belang dat je een advocaat hebt. Het kan dan handig zijn om een kijkje te nemen op procesrecht RechtNet Advocaten. Professioneel hulp is immers erg belangrijk bij de afhandeling van je zaak.

Waarom een advocaat?

Er zijn diverse redenen waarom je tijdens je zaak voor een advocaat zou moeten kiezen. Om te beginnen kunnen procesrecht RechtNet Advocaten ervoor zorgen dat een eventuele straf een stuk lager wordt. Door goede argumenten te gebruiken en dit vaak te baseren op wetten zorgen de advocaten ervoor dat je met minder schade uit de zaak vertrekt. In bepaalde extreme gevallen kunnen advocaten er zelfs toe leiden dat een strafblad wordt voorkomen die er anders aan zat te komen. Procesrecht RechtNet Advocaten kennen de juridische regels als geen ander en zorgen dan ook dat er een waterdichte stapel argumenten wordt geleverd in de rechtbank. Op deze manier overtuigen ze de rechter tot bepaalde zaken. Hierdoor kan een straf een stuk lager worden, maar kunnen ook geldboetes worden voorkomen of enorm verlaagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *