Wat kun je met intellectueel eigendom in de praktijk?

Wat kun je met intellectueel eigendom in de praktijk?

Intellectueel eigendom is eigenlijk vrij eenvoudig uit te leggen. Iedereen kan er mee te maken krijgen. Stel je voor dat je het leuk vindt om in je vrije tijd foto’s te maken. Je plaats ze voor de lol op je eigen website in de hoop dat een paar mensen erop klikken en hem mooi vinden. Je hebt hiervoor een passie ontwikkeld. Tot je stomste verbazing kom je die foto die jij gemaakt hebt tegen op een andere website die duizenden weergaven haalt. Wat moet je dan doen? Het beste is een advocaat inschakelen in Rhenen om ervoor te zorgen dat die foto offline gaat. 

Wat valt er onder intellectueel eigendom?

Dit begrip is eigenlijk heel breed. Het gaat eigenlijk over alles wat je creatieve geest de wereld in strooit. Dit kan gaan over een blog of over een liedje dat je uitgebracht hebt. Andere mensen kunnen je blog zien en dit willen overnemen, maar dit mag niet zomaar. Hiervoor moet je eerst toestemming hebben van de originele maker. Nog meer voorbeelden van intellectueel eigendom zijn als volgt:

∙ Een muziekalbum

∙ Een foto 

∙ Een uitvinding

∙ Een huisstijl

∙ Een spel

∙ Vormgeving

Er zijn nog veel meer voorbeelden te vinden waar dit van toepassing is. Als je denkt dat je dit voor jou zou kunnen gelden zoek dit dan op.

Wat moet ik doen als er spraken is van intellectueel eigendom?

Als degene die je eigendom heeft overgenomen niet van plan is om het te verwijderen is het niet verkeerd om een advocaat inschakelen in Rhenen te overwegen. Hoe langer dit probleem zich voort dient hoe meer verwarring er kan ontstaan bij gebruikers en bij jezelf. Wacht daarom niet te lang om een advocaat in te schakelen. Zo wordt het probleem eenvoudig opgelost en kun je vrolijk verder met mooie foto’s te schieten. 

Hoe bescherm ik mijn intellectueel eigendom?

Er zijn verschillende soorten eigendommen. Op de site van de rijksoverheid wordt overzichtelijk weer gegeven bij wat voor eigendom je wat voor rechten hebt. Een voorbeeld hiervan is het octrooirecht. Dit is een recht waarbij je patent kunt vragen op een uitvinding of een technisch proces. Hiermee kunnen andere dit niet gebruiken en het niet zomaar namaken of overnemen.

Heb jij nou ook een intellectueel eigendom en bent u bang dat dit overgenomen wordt kun je een advocaat inschakelen in Rhenen om je er weer boven op te helpen of onduidelijkheden de wereld uit te helpen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *